MILLAN, MODET OCH MALSTRÖMMINGEN

Just nu håller vi på att utveckla en långfilm baserad på Millan-böckerna av Milena Bergquist, med manus av Ulf Stark.


MILLANS ÄVENTYR

FORMAT

Långfilm

GENRE

Familjedrama

PRODUCENT

Agneta J. Bergenstråhle

STATUS

I utveckling

MANUS

Ulf Stark & Joachim Bergenstråhle

Beskrivning:

Millan, 6 år, börjar skolan och får nya vänner. Hon är nyfiken, orädd och populär men... Millan har enda rädsla och den vill hon inte erkänna. Hon är rädd för vatten. Hon tänker sig vattnet som en väldig fisk, en Malströmming som kommer att dra henne ner i djupet. Varför är hon så rädd? Så fånigt. Hon bestämmer sig för att bilda Modighetsklubben. Där utmanar hon och hennes kompisar allt de känner skräck för. Problemet är bara: hur ska man utmana något man inte vill erkänna, ens för sig själv?          

Filmen bygger på 3 böcker skrivna av Milena Bergquist som var debutant då dessa gavs ut. Hon skriver om sin egen tid och uppväxt. Hon har jämförts med Selma Lagerlöf, Barbro Lindgren och Agnes von Krusenstjerna och belönats med Katrineholms kulturpris.

Vår manusförfattare Ulf Stark är en av vårt lands mest kända barnboksförfattare. Han har en bred produktion bakom sig. Många av hans böcker har filmatiserats och han har även skrivit manus till t.ex. ”Loranga, Masarin och Dartanjang” och till ”Tsatsiki, morsan och polisen” som gav honom en Guldbagge. Han vann en Emmy för ”Unge Andersen”, en miniseri som Rumle Hammerich regisserade. Ulf Stark ligger även bakom den kritikerrosade filmen ”Kan du vissla Johanna!” som vunnit många priser världen över.


Crew (Pilot):

Lena EndreRegi

Ulf Stark & Joachim BergenstråhleManus

Agneta J BergenstråhleProducent

Frida Wendel - Foto

Bengt Fröderberg - Produktionsdesign

Cast (Pilot):

Jennifer Rosén - Millan

Ardalan Esmaili - Pappa

Emelie Jonsson - Mamma

Chiara Ardizzone - Lotte

 

Distribution & Produktion: