30° i FEBRUARI

I februari, när vintern är som gråast och tyngst, gör de något som många bara fantiserar om: De bryter sig loss, lämnar allt och ger sig iväg för att söka ett lyckligare och bättre liv i Thailand.


bankran-1.jpg

Beskrivning:

Några personer beger sig till Thailand i hopp om ett lyckligare liv.
Den hårt arbetande tvåbarnsmodern Kajsa (Maria Lundqvist) drabbas av en stroke och bestämmer sig för att flytta till Thailand med sina två barn, i förhoppning om att finna ro och livsglädje. Hon lämnar bostad och jobb i Sverige för att köpa en bungalowby i Thailand.
Majlis (Lotta Tejle) vill aldrig åka hem från Thailand. Hon vill pensionera sig med sin man där och att de ska leva på makens pension. Men hennes vresige och rullstolsburne man Bengt (Kjell Bergqvist) vill inget annat än att åka hem.
Glenn (Kjell Wilhelmsen) är 45 år, ensam och oskuld. Han drömmer om ett familjeliv med barn och försöker desperat finna en kvinna som delar hans dröm, men gång på gång ratas han av kvinnor i Sverige. Då bestämmer han sig för att åka till Thailand och pröva lyckan.
Dramaserien är till största delen inspelad i Thailand och är producerad av Fundament Film. Den är regisserad av Beata Gårdeler, Peter Schildt, Andrea Östlund och Emiliano Goessens.

Originaltitel: 30 grader i februari Produktionsland: Sverige, Thailand (Bang Tao, Phuket) Produktionsår: 2011 Produktionsbolag: Fundament Film Producent: Håkan Hammarén, Antal avsnitt: 10


Crew:

Regi - Beata Gårdeler, Peter Schildt, Andrea Östlund och Emiliano Goessens

Manus - Anders Weidemann, Niclas Ekström, Lotta Lättström, Dennis Magnusson, Peter Lindblom och Erik Ahrnbom

Exekutiv Producent - Lars Pettersson & Håkan Hammarén

Producent -
Håkan Hammarén

Cast:

Lotta Tejle - Majlis
Kjell Bergqvist - Bengt
Maria Lundqvist - Kajsa
Kjell Wilhelmsen - Glenn
Hanna Ardéhn - Joy
Viola Weidemann - Wilda
Thomas Chaanhing - Chan
Pong “Love” SudLa - Sanong
DoungJai “Phiao” Hiransri - Oh
Sumontha “Joom” Sounpoirarat - Dit
Björn Bengtsson - Bengt Jr
Torkel Petersson - Johnny
Rebecka Hemse - Sara


Distribution & Produktion:

FF logga.png