EN SPRICKA I KRISTALLEN

En spricka i kristallen är en svensk miniserie i två delar från 2007 i regi av Harald Hamrell. Serien bygger på Cecilia Gyllenhammars roman med samma namn från 2004.


312113.jpg

Beskrivning:

Serien kretsar kring Suss som växer upp i en familj där framgång, makt och sammanhållning är en självklarhet. Uppmärksamheten i familjen riktas mot den dyrkade pappan och Suss präglas av sin känslokalla mammas oförmåga att se och älska dottern. Suss bekräftelsebehov växer sig till slut oöverstigligt.

I ett desperat försök att slå sig fri från familjen gifter sig Suss med en man hon egentligen inte älskar och som inte heller älskar henne. Äktenskapet slutar i katastrof och de skiljer sig innan första barnet föds. Suss söker skydd hos familjen som köper henne fri från exmakens krav.

Några år senare träffar Suss den riktiga kärleken, Markus. Till en början går allt bra och de gifter sig och skaffar barn, men så börjar Suss åter ge efter för familjens förväntningar och krav. Till slut ställer Markus ett ultimatum: Suss måste välja, mamman eller honom. Hon väljer Markus och lyckas övertyga honom om sin kärlek och de börjar om sitt förhållande. De flyttar ut till ett gammalt fyrhus där Suss får energi att börja skriva romanen om sitt liv.

 


Crew:

Producent - Lars Pettersson
Regi - Harald Hamrell
Manus - Charlotte Lesche
Foto - Andreas Wessberg
Linjeproducent - Håkan Hammarén

Cast:

Källa Bie – Suss
Jessica Zandén – Mamman
Peter Andersson – Pappan
Björn Bengtsson – Richard
Alice Havrell Nilsson – Suss som barn


Distribution & Produktion:

FF logga.png