Den inre Cirkeln

Sommaren 2018 har spenderats på Gotland för att spela in nästa stora tv-drama. Ett spänningsfyllt politikerdrama som tar plats under Almedalsveckan där vi följer David Ehrling bakom kulisserna i kampen om makten. Baserad på Per Schlingmanns bok ‘‘I maktens öga’’.


David och Lena

FORMAT

TV-serie

GENRE

Drama

PRODUCENT

Håkan Hammarén

STATUS

Post production

MANUS

Håkan Lindhé

Anna Platt

Maja Winkler

Beskrivning:

Dagen innan Almedalsveckan börjar får näringsminister David Ehrling ett samtal från Statsminister Elvira Kropp. Hon berättar att hon tänker avgå och att hon i samband med en presskonferens vill ”peka ut” David som en tänkbar efterträdare.

För David är detta precis vad han hoppats på. Och tillsammans med sin presschef Lena Nilsdotter påbörjas nu ett mycket intensivt arbete för att detta ska bli verklighet.

Men samtidigt som nyheten sprider sig, påbörjas också medias mycket intensiva och omfattande kartläggning av vem David Ehrling egentligen är och vad han har gjort innan han hamnade i politiken. Rykten börjar cirkulera, det ena liket efter det andra plockas ur garderoben och David finner sig snart stå i en veritabel skitstorm, som inte bara drabbar honom, utan även hans familj.

Priset för Davids karriärambitioner börjar bli alltför högt. Familjen håller på att duka under av det enorma trycket som skriverierna har inneburit. Så när David inser att hans eget val står mellan att fortsätta försöka bli partiledare, eller försöka rädda sin familj - blir det tydligt för honom vad han måste göra.

Titel: Den inre cirkeln

Antal avsnitt: 8 x 45min

Premiär på Viaplay: 22/3-2019

Crew:

Regi - Håkan Lindhé & Anders Hazelius

Manus - Håkan Lindhé, Anna Platt & Maja Winkler

Producent - Håkan Hammarén

Foto - Andreas Lennartsson & Sebastian Danneborn

Scenograf - Cian Bornebusch

Cast:

Niklas Engdahl - David Ehrling

Nanna Blondell - Lena Nilsdotter

Ebba Hultkvist Stragne - Jossan

Dag Malmberg - Erik Hansen

Olle Sarri - Joel Ehrling


Distribution & Produktion:

FF logga.png
 
viaplay