Wallpaper-Birch-Trees.jpg

Vi egenutvecklar, finansierar och producerar långfilm, TV och kortfilm. Fundament Film arbetar med genuina historier, originellt berättade och nyskapande. Vi väjer varken för smala filmer eller kommersiella filmer, förutsatt att de har starka historier.

FUNDAMENT FILM STOCKHOLM

Adress: Brännkyrkagatan 13 C, 1tr
118 20 Stockholm
Tel: +46 (0)705 78 28 81
sthlm@fundamentfilm.se

 

FUNDAMENT FILM GÖTEBORG

Adress: Hasselvägen 56
435 38 Mölnlycke
Tel: +46 (0)706 44 51 11
gbg@fundamentfilm.se

 

Hur vi jobbar 

Precis som allting annat börjar varje projekt med en tanke. Någon som efterfrågar en historia eller någon som ser en karaktär eller miljö få liv. Det är vårt uppdrag att ta vara på den gnistan och förvandla den till något levande. Något som tar oss till en annan plats eller tid, låter oss möta främmande folkslag eller utrotade arter. Här är en kortare sammanfattning för hur den processen ser ut.

 

1. IDÉ 

Idé, Form, Inspiration, Genre, Målgrupp.

2. MANUS

Karaktärsbeskrivningar, Outline och Manus .

3. FÖRPRODUKTION

Team, Casting, Inspelningsplatser, Bildmanus.

4. INSPELNING

Här faller alla pusselbitar på plats.

5. POST-PRODUKTION

Bitarna sammanfogas med ljud, grafik, musik och färg. Historien får en puls.

6. LEVERANS

Allt redo för premiär.


Vilka är vi?

Vi på Fundament Film har sammanlagt nästan 100 års erfarenhet av filmskapande. Mellan oss har vi medverkat i svenska klassiker såsom Cleo, Älska mej, G, Ett öga rött, Jerusalem, Kan du vissla Johanna? och många fler.

 

TEAM STOCKHOLM

TEAM GÖTEBORG

LARS PETTERSON
VD / Exekutiv producent  

Lars Pettersson kommer senast från Tre Vänner där han verkat som VD och Exekutiv Producent från 2003 – 2007.

På Tre Vänner har Lars sett till att bolaget producerat tre långfilmer, flertal TV-serier och utvecklat en kraftfull reklamavdelning. Bolaget expanderade från 22 till 87 miljoner kronor i omsättning. De mer kända produktionerna är t ex Ett öga rött och Cleo.

Dessförinnan var han VD och delägare i Pettersson Åkerlund. Tillsammans med Jonas Åkerlund producerade bolaget bland annat musikvideos för en rad internationella artister såsom Metallica, Madonna, Roxette m.fl. 

HÅKAN HAMMARÉN
Exekutiv producent

Håkan Hammarén kommer senast från frilansande verksamhet som linjeproducent för långfilmer och TV-produktioner i eget bolag. Filmer som blivit nominerade till 7 guldbaggar.

Under åren 2002-2005 var Håkan ansvarig för alla avtals- och kontraktsförhandlingar för Sveriges Televison i Göteborg.

Håkan Hammarén har varit drivande i produktion som inspelnings- eller produktionsledare och producerade över 50 timmar drama för SVT Göteborg Drama, bl.a. "Hammarkullen" (Agneta Fagerström-Olsson, SVT), "Svenska hjärtan" (Carin Mannheimer, SVT), "Mun mot mun" (Björn Runge, Sonet), ”Den förste zigenaren i rymden”, (Manus Peter Birro, Regi Agneta Fagerström-Olsson).


HAR DU EN IDÉ?

Är du skådespelare eller filmarbetare, eller har du kanske en bra idé? Skicka ditt CV eller skriv några rader till oss, berätta om dig själv och/eller din historia. Vi är alltid intresserade av nya spännande historier och människor att arbeta med.

0728-395 kopia.jpg