MATTEMORDEN

En kvinna hittas hängd på en biograf i arvika. enda ledtråden är ett matteproblem och stadens enda Kriminalare har dyskalkyli.

Den enda som kan hjälpa henne är Ronnie "Professorn", som precis slutat dricka då han försöker lappa ihop relationen med sin dotter som han inte träffat på 18 år. Kommissarien är påstridig och snart upptäcker de att varje ny matteledtråd leder dem till nya offer.


mattemorden

FORMAT

TV-serie 8 x 30 minuter

GENRE

Krim / Drama / Komedi

STATUS

Levererad

PREMIÄR

SVT1 2/9-15 kl 21:30

Beskrivning:

Serien utspelar sig i en småstad på svenska landsbyggden där alla känner alla. Vi möter en man i 50-årsåldern som varit alkoholiserad sedan hans fru lämnade honom med deras nyfödda dotter för 15 år sedan. Han är den typiske småstadsmannen som har spenderat sitt liv drickandes i gamla amerikanare, men han kallas Professorn av de andra byborna eftersom han är lite speciell. Han är ett mattegeni.

Plötsligt dör en kvinna under mystiska omständigheter. Hon är upphängd framför en bioduk och när maskinisten sätter på projektorn spelas det upp en film med en matteekvation bredvid liket. Kommissarien, som är angelägen om att inte förlora sitt jobb på grund av nedskärningar, kontaktar Professorn för att få hjälp med ekvationen. Professorn å andra sidan är inte så medhjälplig. På grund av nyligen etablerad kontakt med sin sedan länge förlorade dotter, önskar han bli nykterist.

Men saker går inte riktigt som Professorn tänkt och han åker redan samma kväll fast för fyllekörning. Kommissaren ger honom ett enkelt val; hjälp till med fallet eller hamna i finkan. Professorn löser ekvationen som visar sig vara ett telefonnummer. När de ringer numret svarar någon och meddelar att “det är försent...”

Detta är början på en serie mord som alltid efterlämnar kryptiska matematiska gåtor på mordplatsen, där varje ekvationer leder till nästa kropp, alltid nära att rädda offret, men aldrig tillräckligt nära.


Crew:

Exekutiv Producent - Lars Pettersson
Producent/Regi/Manus - Alexander Barth
Regi/Manus - Gustav Öhman Spjuth
Fotograf - Christopher Norin
Controller/FAD - Agneta J. Bergenstråhle
Produktionsledare - Anna Warfvinge
Rollsättare - Marcus Karlsson
Klippare - Mikael Jönsson
Kompositör - Jonas Wikstrand
Kostym - Julia Andersén
Scenograf - Mirjam Veske
Mask - Suzan G. Collins

Cast:

Jakob Hultcrantz Hansson - Professorn
Elsa Granzow - Karla
Robert Hannouch - Frankrike
EvaMaria Oria - Kommissarien
Johanna Strömberg - Polis 1
Arvin Kananian - Polis 2
Lisbeth Johansson - Polischefen
Malte Hallquist - Revisorn
Per Nylin - Langaren
Henrik Thorson - Obducent
Björn Starrin - MC-bossen
Johan Östling - Raggaren
Michaela Thorsén - Matteläraren
Carl Dackö - It person

 


Produktion & Distribution: