RES DEJ INTE!

Res dej inte! är en svensk novellfilm från 2010. Filmen premiärvisades vid Göteborg International Film Festival 2010 och har genom Utbildningsradion visats på Sveriges Television.


poster.jpg_1024.jpg

Beskrivning:

Temat i filmen är en allvarlig misshandel som äger rum i samband med en tonårsfest i en lägenhet. Fokus riktas mot avgörande situationer i ett händelseförlopp där en konflikt eskalerar till våld

”Res dej inte!” blir en film som ”tvingar” den unga publiken att fatta beslut och som ger olika konsekvenser för handlingen. I den efterföljande workshopen ges tid till reflektion över det egna ansvaret och sina egna handlingars konsekvenser.

Våld sätter starka spår i oss alla oavsett vilket perspektiv man har, offrets, gärningsmannens eller vittnets. Historien har delvis en verklighetsbakgrund för författarna.

"Res dej inte!" kommer att visas i skolor och TV . Distributionen sker i ett samarbete med Unga Kris, Hjärnkraft och Karolinska Institutet University Press. Det ingår fler aktiviteter i projektet, workshops, påverkans-samtal, bok mm.

Projektet är flerårigt och har fått stöd av Allmänna Arvsfonden.

 


Crew:

Regi - Richard Jarnhed

Manus - Sebastian Ylvenius, Erik Bolin och Richard Jarnhed

Producent - Lars Pettersson & Erik Bolin

 

Cast:

Erik Bolin

Evin Ahmad

Jonas Bane

Daniil Tomas

Wisam Odish

 

Distribution & Produktion:

FF logga.png