PRÄSTEN I PARADISET

Svenska kyrkans församling på Phuket, Thailand, gör inte mycket väsen av sig. Faktum är att de flesta som besöker ön inte ens har noterat att den finns. Men det ska bli ändring på det.

Den svenska statsministern ska nämligen komma på besök. Tanken är att hon ska inviga församlingens nybyggda kyrka och närvara vid en gudstjänst. Det här är kyrkans chans att få visa upp det fina arbetet man utför för turistande och bofasta svenskar på andra sidan jordklotet.bankran-1.jpg

FORMAT

Långfilm

GENRE

Komedi

 

Beskrivning:

Carro Asplund, en ung diakon, får i uppdrag av kyrkorådet att bege sig till Phuket för att ansvara för det prestigefyllda evenemanget tillsammans med församlingens präst Krister Hellstrand. Till hennes fasa visar sig Krister vara en spelmissbrukande försupen lögnare som helt verkar ha tappat sin tro och sina kristna värderingar. Kyrkan som han lovat bygga är inte ens påbörjad, och var pengarna har tagit vägen vet bara hans bookie. Han håller sällan några gudstjänster och när han väl drar på sig stolan förrättar han dem gärna på en bar med Mekong-whiskey istället för nattvardsvin.

Det blir en kamp för Carro att få Krister på benen. Tillsammans måste de göra allt för att se till att statsministerbesöket ska lyckas. Men de har oddsen emot sig, Krister har spelskulder till fel sorts människor och de kräver betalt direkt annars tänker de knäcka hans ben; hans störste rival, Norske kirkens präst Espen, vägrar att låna ut sin fina bambukyrka till besöket när det visar sig att Krister redan tidigare lånat Espens fru; och själva församlingen består av en liten sorlig spillra utlandssvenskar.

Men Carro ger sig inte, hon ska få ordning på Kristers liv och församling, men hur fan det kunde gå så här illa...

Teamet bakom SVT-serien ”30 grader i februari”, vinnare av Kristallen som bästa svenska TV-drama 2012, har gjort ” Prästen i paradiset”. Ansvarig producent är Håkan Hammarén och Kjell Sundvall regisserar. Kjell Bergqvist spelar den manliga huvudrollen. I den kvinnliga huvudrollen ser vi Eva Röse.


Crew:

Håkan Hammarén - Producent

Kjell Sundvall - Regi

Niclas Ekström - Manus

Cast:

Kjell Bergqvist - Krister Hellström
Eva Röse - Carro Asplund
Atle Antonsen - Espen
Agnes Kittelsen - Line
Björn Bengtsson - DJ Hawk
Richard Ulfsäter - HannesDistribution & Produktion: