Vi egenutvecklar, finansierar och producerar långfilm, TV och kortfilm. Fundament Film arbetar med genuina historier, originellt berättade och nyskapande. Vi väjer varken för smala filmer eller kommersiella filmer, förutsatt att de har starka historier.


Hur vi jobbar 

Precis som allting annat börjar varje projekt med en tanke. Någon som efterfrågar en historia eller någon som ser en karaktär eller miljö få liv. Det är vårt uppdrag att ta vara på den gnistan och förvandla den till något levande. Något som tar oss till en annan plats eller tid, låter oss möta främmande folkslag eller utrotade arter. Här är en kortare sammanfattning för hur den processen ser ut.

 

1. IDÉ 

Idé, Form, Inspiration, Genre, Målgrupp.

2. MANUS

Karaktärsbeskrivningar, Outline och Manus .

3. FÖRPRODUKTION

Team, Casting, Inspelningsplatser, Bildmanus.

4. INSPELNING

Här faller alla pusselbitar på plats.

5. POST-PRODUKTION

Bitarna sammanfogas med ljud, grafik, musik och färg. Historien får en puls.

6. LEVERANS

Allt redo för premiär.


Vilka är vi?

Vi på Fundament Film har sammanlagt nästan 100 års erfarenhet av filmskapande. Mellan oss har vi medverkat i svenska klassiker såsom Cleo, Älska mej, G, Ett öga rött, Jerusalem, Kan du vissla Johanna? och många fler.

 

TEAM STOCKHOLM                         TEAM GÖTEBORG

LARS PETTERSON
VD / Exekutiv producent  

Lars Pettersson kommer senast från Tre Vänner där han verkat som VD och Exekutiv Producent från 2003 – 2007.

På Tre Vänner har Lars sett till att bolaget producerat tre långfilmer, flertal TV-serier och utvecklat en kraftfull reklamavdelning. Bolaget expanderade från 22 till 87 miljoner kronor i omsättning. De mer kända produktionerna är t ex Ett öga rött och Cleo.

Dessförinnan var han VD och delägare i Pettersson Åkerlund. Tillsammans med Jonas Åkerlund producerade bolaget bland annat musikvideos för en rad internationella artister såsom Metallica, Madonna, Roxette m.fl. 

HÅKAN HAMMARÉN
Exekutiv producent

Håkan Hammarén kommer senast från frilansande verksamhet som linjeproducent för långfilmer och TV-produktioner i eget bolag. Filmer som blivit nominerade till 7 guldbaggar.

Under åren 2002-2005 var Håkan ansvarig för alla avtals- och kontraktsförhandlingar för Sveriges Televison i Göteborg.

Håkan Hammarén har varit drivande i produktion som inspelnings- eller produktionsledare och producerade över 50 timmar drama för SVT Göteborg Drama, bl.a. "Hammarkullen" (Agneta Fagerström-Olsson, SVT), "Svenska hjärtan" (Carin Mannheimer, SVT), "Mun mot mun" (Björn Runge, Sonet), ”Den förste zigenaren i rymden”, (Manus Peter Birro, Regi Agneta Fagerström-Olsson).

AGNETA J. BERGENSTRÅHLE
Producent 

Agneta har frilansat med en mängd regissörer såsom t.ex. Bille August, Andrei Tarkovskij, Rumle Hammerich, Kjell Sundvall och Pelle Seth.

Agneta har tidigare varit projektanställd på SVT Drama. Där var hon linjeproducent för filmen ”Jerusalem” och Kan du vissla Johanna som har sänts som klassiker på julafton sen 1994 och vunnit 7 förstapriser runt om i världen.  

På Filmlance Int. var hon linjeproducent för Beck – 4 långfilmer vilka var de första som Filmlance producerade med Peter Haber i huvudrollen. 

ALEXANDER BARTH
Producent / Manus 

Alexander är producent och manusförfattare. Tillsammans med Fundament Film och Gustav Öhman Spjuth har han de senaste åren utvecklat Bankrånet, TV-­serie i 10 delar, SVT 2013, samt aktuella Mattemorden, TV­-serie 8x30 min som sändes i SVT hösten 2015. Tidigare har han gjort kortfilmen Motorsågar som premiärvisades på Göteborgs Filmfestival och sändes på SVT, samt ett antal musikvideos och reklamfilm.


HAR DU EN IDÉ?

Är du skådespelare eller filmarbetare, eller har du kanske en bra idé? Skicka ditt CV eller skriv några rader till oss, berätta om dig själv och/eller din historia. Vi är alltid intresserade av nya spännande historier och människor att arbeta med.